Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

Aiškias problemas išskyręs E.Ulanovas: gniūžtė sukasi ir tik didėja (14) VIDEO interviu, FOTOGALERIJA

Gruodžio 28 d., 23:10
E.Ulanovas sužaidė antrą solidų mačą paeiliui (BNS nuotr.)
E.Ulanovas sužaidė antrą solidų mačą paeiliui (BNS nuotr.)
Rokas Liolaitis

Kauno „Žalgiris“ šeštąjį pralaimėjimą paeiliui Eurolygoje patyrė prieš Tel Avivo „Maccabi“ – 70:78.

Antru naudingiausiu žalgiriečiu šiame mače tapo Edgaras Ulanovas. Kapitonas per 29 minutes surinko 8 taškus, 7 atkovotus kamuolius ir 15 naudingumo balų.

Pastaruoju metu strigęs lietuvis metus užbaigė dviem sėkmingais pasirodymais – praėjusią savaitę prieš Barselonos „Barcelona“ klubą jam pavyko susižerti 15 taškų ir 20 naudingumo balų.

Po pralaimėjimo prieš „Maccabi“ žalgirietis apžvelgė ne savo pasirodymą, o visos komandos žaidime besikartojančias spragas.

„Varžovai skirtumą pasidarė trečiajame kėlinyje, kai visiškai nustojome žaisti. Atsilikome 15 taškų, po minutės pertraukėlės gerai sureagavome, išėjome, pradėjome fiziškai žaisti, gal matėme, kad vargas puolime nemažas ir bus sunku susikurti tam tikras situacijas, tad į rungtynes grįžome kitais dalykais, kieta kova dėl kamuolių, fiziškumu gynyboje, bet sugrįžti nepavyko, nors šansų buvo.

REKLAMA

Priartėjome iki šešių taškų, emociškai buvome pakilime, bet norisi stabilumo. Visose rungtynėse komanda, kuri stabiliau žaidžia, ta ir laimi, o pas mus šiandien to nebuvo. Buvo momentų, kai po kelias atakas ar nepriimame kamuolio, ar nepastatome užtvaros. Čia jau kalba eina ne apie taktikas, o apie fiziškumą“, – teigė kapitonas.

– Kodėl komanda subyrėjo trečiajame kėlinyje?

– Fiziškumas dingo visiškai. Puolime nenuvedėme kamuolio, kur reikia, prieš „Barcelona“ buvo panašus momentas, čia – vėl. Pagrindinė bėda – prieš susikeitimus gynyboje, išpildymas tragiškas visų rungtynių metu. Kai kamuolys turi nueiti Laurynui ar Rolandui, tragedija, tiesiog į rankas atidavėme kelis perdavimus. Gniūžtė sukasi ir tik didėja, tų priežasčių daug gali rasti. Labiausiai krenta fiziškumo ir stabilumo stoka, o prieš susikeitimus gynyboje padarėme per daug klaidų, tiesiog į rankas išmesti perdavimai.

REKLAMA

– Kas lėmė prastą tritaškių pataikymą?

– Rungtynes pradėjome trimis tritaškiais, tad negali sakyti, kad blogai. Pradėjome su tritaškiais, rankos atsirišo, tada kažkiek sustojome. Kaip ir sakiau, antroje pusėje sunku buvo kurti situacijas puolime, prieš susikeitimus gynyboje, daugelis metimų buvo dėl to, kad smarkiai atsilikome. Dalis įkrito, dalis – ne.

REKLAMA

– Komandos parodytas kovingumas gali tapti šių rungtynių pozityvu?

– Kaip pažiūrėsi. Sakiau, komanda, kuri stabiliau tą kovingumą palaiko, ta ir laimi. Šeši pralaimėjimai paeiliui, reiškia stabilumo trūksta.

– Kaip jūs ir komanda jaučiasi, kapitono akimis, po šešių pralaimėjimų serijos?

– Dabar taip greitai pasakyti kažką neprotingo nesinori. Reikės analizuoti, nieko kito nebelieka. Žiūrėti, kur labiausiai strigome, kur didžiausios klaidos. Atrodo, vienas klaidas pataisai, kitos vėl išlenda. To kovingumo, kai nesiseka, reikia dar daugiau, to ir norisi. Šiandien žaidėme prieš talentingą komandą ir matėme, kaip lengvai jie kartais kuriasi situacijas, o mes vargstame. Puolime neišpildome tų dalykų, kur turi nueiti kamuolys. Yra tiek taktinių dalykų, tiek kitų.

– Edmondas Sumneris sužaidė geriausias savo rungtynes. Kaip vyksta jo integracija ir kur jis patobulėjo labiausiai?

– Žinoma, kažkiek geriau gaudosi europietiškame krepšinyje. Trūksta to pasirinkimo, kada atakuoti, kada – ne, kada reikia sužaisti kantriau ir panašiai. Visa kita, tai tikrai, ir perdavimą gali atlikti, ir prasiveržti, o dabar įrodė, kad dar ir pataikyti gali. Žaidėjas, kuris dar mokosi ir būtų keista iš jo tikėtis kažko dar geriau.


14 komentarai
Naujausi komentarai (14)
Geriausiai ivertinti (14)
PRO komentarai (1)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
ILGOJI PERTRAUKA