Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

Audringos laisvųjų agentų rinkos rezultatai – 10 brangiausių artėjančio NBA sezono krepšininkų (2) lietuvių pozicijos – kuklios

liepos 14 d., 21:24
S.Curry triumfuoja – kitąmet joks pasaulio krepšininkas neuždirbs daugiau už jį (Scanpix nuotr.)
S.Curry triumfuoja – kitąmet joks pasaulio krepšininkas neuždirbs daugiau už jį (Scanpix nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) laisvųjų agentų rinka šiemet kaip reta audringa. Kontraktus žaidėjai oficialiai galėjo pasirašyti tik nuo liepos 1-osios, o prabėgus vos dviems savaitėms, geidžiamiausi krepšininkai naująsias savo karjeros stoteles jau išsirinko.

Gerokai padidinus „algų kepurę“, didžiosios lygos žvaigždės suskubo pasirašyti naujas sutartis, tačiau nevisos jos įsigalios jau nuo artėjančio sezono. Tai lėmė, kad geriausiai apmokamų artėjančio sezono krepšininkų sąrašas gerokai neatitinka realaus žaidėjų pajėgumo – reguliariojo sezono MVP Russellas Westbrookas yra vos šeštas, finalo serijos MVP Kevinas Durantas – tryliktas, o tokie žaidėjai kaip Paulas George‘as, Jimmy Butleris ir Kawhi Leonardas nepateko net į pirmąjį trisdešimtuką.

Be sutarties dar liko ne vienas pajėgus krepšininkas – Derrickas Rose‘as, Nerlensas Noelis, Jonathonas Simmonsas ar Donatas Motiejūnas, tačiau vargu, ar kuris nors iš jų gaus milžiniškos vertės kontraktą, tad preliminarų sąrašą galima dėlioti jau dabar.

REKLAMA

Praėjusio sezono NBA finalo MVP K.Durantas neseniai pasirašė naują 2 metų 53 milijonų JAV dolerių kontraktą, kuris liko tolokai nuo maksimalaus. Pagal jį, ateinantį sezoną puolėjas uždirbs 25 milijonus JAV dolerių bei geriausiai apmokamų krepšininkų sąraše pasiekė 13-ąją vietą.

Dar kuklesnę poziciją užima viena ryškiausių lygos žvaigždžių Kawhi Leonardas. Kukliu charakteriu pasižymintis San Antonijaus „Spurs“ lyderis kitą sezoną uždirbs 18,9 milijono JAV dolerių ir užima vos 43-ąją vietą.

Lietuviai nepatenka net į pirmąjį penkiasdešimtuką. Brangiausiais yra uteniškis Jonas Valančiūnas, kuris bendroje įskaitoje užėmė 65-ąją vietą (15,5 milijono JAV dolerių). Mindaugas Kuzminskas – 243-tas (3,1 milijono JAV dolerių), Domantas Sabonis – 259-tas (2,6 milijono JAV dolerių), o Donatas Motiejūnas vis dar yra laisvasis agentas. Vis dar pagal naujoko kontraktą žaidžiantis Kristapas Porzingis kitą sezoną uždirbs 4,1 milijono JAV dolerių ir užims 202-ąją vietą.

 Brangiausių artėjančio sezono krepšininkų dešimtukas:

1. Stephenas Curry (Oklando „Golden State Warriors“) – 34,4 milijono JAV dolerių.

Įžaidėjas vos prieš savaitę buvo pasirašęs rekordinį 5 metų 201 milijono JAV dolerių kontraktą, kuris netrukus buvo pralenktas Jameso Hardeno. Du kartus MVP apdovanojimą pelnęs snaiperis yra viena ryškiausių lygos žvaigždžių, tad jo atsidūrimas brangiausių lygos krepšininkų sąrašo viršuje stebinti neturėtų.

REKLAMA

Curry Curry

2. LeBronas Jamesas (Klivlando „Cavaliers“) – 33,3 milijono JAV dolerių.

Neoficialiai geriausiu Pasaulio krepšininku tituluojamas puolėjas liko per plauką nuo oficialaus geriausiai apmokamo krepšininko titulo. Tačiau dėlto jis labai krimstis neturėtų – dar 55 milijonus JAV dolerių „Cavaliers“ žvaigždė uždirba iš reklamos, tad pinigų jam tikrai netrūksta.

3. Paulas Millsapas (Denverio „Nuggets“) – 30,8 milijono JAV dolerių.

Šio krepšininko užimama trečioji vieta tikrai turėtų stebinti – iš Atlantos „Hawks“ į „Nuggets“ perėjęs puolėjas nėra laikomas viena ryškiausių lygos žvaigždžių. Pirmasis Artūro Karnišovo pirkinys P.Millsapas nėra toks žaidėjas, kuris atvestų komandų iki čempionų titulo, tačiau pasirašęs sutartį tinkamiausiu savo karjeros metu iš Denverio klubo išspaudė gražaus pinigo.

REKLAMA

Millsapas Millsapas

4. Gordonas Haywardas (Bostono „Celtics“) – 29,7 milijono JAV dolerių.

Skambiai iš Jutos „Jazz“ į „Celtics“ persikėlęs puolėjas praėjusį sezoną uždirbo 15,4 milijono JAV dolerių, tad Bostone galės sau leisti gerokai daugiau, nei anksčiau. G.Haywardas yra universalus krepšininkas, kuris turėtų tapti naujuoju „Celtics“ organizacijos veidu ir už tai bus deramai apmokamas – per 4 metus uždirbs 128 milijonus JAV dolerių.

5. Kyle‘as Lowry (Toronto „Raptors“) – 28,7 milijono JAV dolerių.

Įžaidėjas šią vasarą sužaidė itin gudriai – vos pasibaigus sezonui K.Lowry pareiškė, kad yra nusitiekęs atversti naują lapą savo karjeroje ir ieškosis naujos komandos. Įžaidėjas derėjosi su Filadelfijos „76ers“ ir Minesotos „Timberwolves“ ekipomis, o tai privertė žūtbūt vieną iš savo lyderių išsaugoti norėjusią „Raptors“ pasiūlyti jam itin solidžią sutartį.

REKLAMA

6. Mike‘as Conley (Memfio „Grizzlies“) – 28,5 milijono JAV dolerių.

Skambiais pareiškimais negarsėjantis, tad dažnai pamirštamas M.Conley yra itin vertinamas Memfyje, tad aukšta jo kaina stebinti neturėtų. Įžaidėjas jau praėjusį sezoną buvo brangiausiai apmokamų krepšininkų trejetuke, tad šeštoji vieta jam netgi reiškia smuktelėjusią poziciją.

Conley Conley

7. Russellas Westbrookas (Oklahomos „Thunder“) – 28,5 milijono JAV dolerių.

Šviežiai iškeptas reguliariojo sezono MVP ir trigubų dublių mašina netrukus gali dar labiau pagerinti savo finansinę situaciją – ant įžaidėjo stalo guli nauja 5 metų 206 milijonų JAV dolerių sutartis, kuri paverstų jį brangiausiu lygos žaidėju, o pačiam R.Westbrookui belieka padėti parašą ant jos. Tiesa, ji įsigaliotų tik 2018-aisiais, tad savo pozicijos šiame sąraše R.Westbrookas jau nepagerins.

REKLAMA

8. Jamesas Hardenas (Hjustono „Rockets“) – 28,3 milijono JAV dolerių.

„Rockets“ lyderis dar du sezonus žais pagal senąją savo sutartį ir jo alga neviršys 30 milijonų JAV dolerių per metus. Po to įsigalios naujoji jo sutartis, kuri, dar neapsisprendus R.Westbrookui, yra didžiausia visoje lygoje. Suma sumarum – per artimiausius 6 metus jo piniginę papildys 228 milijonai JAV dolerių.

9. DeMaras DeRozanas (Toronto „Raptors“) – 27,7 milijono JAV dolerių.

Ilgametis Jono Valančiūno komandos draugas pateko į brangiausiųjų dešimtuką, nors net nėra geriausiai apmokamas „Raptors“ žaidėjas. Gynėjas garantuotą sutartį su Toronto klubu turi iki pat 2021-ųjų, tad pinigų jam artimiausiu metu tikrai nepritrūks.

DeRozanas DeRozanas

10. Alas Horfordas (Bostono „Celtics“) – 27,7 milijono JAV dolerių.

„Celtics“ aukštaūgis nėra nei rezultatyviausias, nei brangiausias Bostono ekipos krepšininkas, tačiau savo vertę žino ir praėjusią vasarą sugebėjo išsiderėti adekvatų kontraktą – jei norės, šioje ekipoje galės likti iki 2020-ųjų, o paskutiniajame sezone jo alga perkops ir 30 milijonų JAV dolerių.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


2 komentarai
Naujausi komentarai (2)
Geriausiai ivertinti (2)
PRO komentarai (2)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys