Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

T.Lue spjovė kritikams į veidą ir pavertė „Cavaliers“ visa griaunančia jėga (12)

Gegužės 8 d., 18:30
T.Lue atskleidė „Cavaliers“ potencialą (Scanpix)
T.Lue atskleidė „Cavaliers“ potencialą (Scanpix)
Šaltinis: Krepsinis.net

Tyrone'as Lue treneriu dirba vos kelis metus, o komandą treniruoja vos kelis mėnesius. Tačiau jau dabar galima įžvelgti aibę ženklų, kad T.Lue gali tapti labai geru treneriu, jeigu tokiu nėra jau dabar, rašo „SB Nation“ apžvalgininkas Paulas Flannery.

Jei Davido Blatto atleidimas daugeliui buvo siurprizas, T.Lue paskyrimas vyriausiuoju „Cavaliers“ treneriu – ne. Lygos užkulisiuose buvo garsiai kalbama apie didžiulį T.Lue potencialą dar nuo tada, kai jis tapo Doco Riverso asistentu Bostono „Celtics“.

Tie, kas dirbo su T.Lue, pažymi puikius šio specialisto komunikacinius įgūdžius, įžvalgumą ir drąsą priimant sprendimus. Buvęs trenerio kolega apie T.Lue yra atsiliepęs taip: „Jis nebijo pasakyti krepšininkui tiesos.“

T.Lue pasitiki savimi taip, kaip savimi pasitiki žmonės, kurie save puikiai pažįsta. Tai virsta charizma, kuri sklandžiai persiduoda žaidėjams.

REKLAMA

„Nuo tada, kai jis tapo asistentu, iki dabar jis nepasikeitė, – sakė „Cavaliers vadovas Davidas Griffinas. – Nebuvo situacijos, su kuria jis negalėjo susitvarkyti. Jis išliko pastovus ir vaikinai jį už tai gerbė.“

LeBronas Jamesas prisiminė situaciją pirmosiose „Cavaliers“ pusfinalio serijos su Atlantos „Hawks“ rungtynėse. Žaidimo planas numatė, kad „Cavaliers“ suteikė Dennisui Schroderiui daug laisvės atakuoti iš toli. Vokietis ėmė skandinti „Cavaliers“ taikliais tritaškiais. Tačiau T.Lue išliko ramus, krepšininkai į tai sureagavo ir rungtynes laimėjo 11 taškų skirtumu.

„Mes jaučiamės pastovūs ir tam toną duoda mūsų treneris, – po tų rungtynių kalbėjo L.Jamesas. – Jis išlieka toks pat, nepaisant, kokia situacija jį užkluptų rungtynių metu. Kai mes žaidžiame blogai, jis mums sako: „Gerai, tiesiog koncentruokimės į kitą ataką. Pagalvokime, ką galime padaryti geriau kitoje atakoje“. Jautiesi ramus, nesvarbu, ar pirmauji, ar atsilieki.“

„Kai esi ramus ir nesiskundi, tu neprarandi kontrolės ir tai persiduoda tavo komandai, – sakė T.Lue. – Jeigu reaguoji į kiekvieną teisėjo švilpuką, kiekvieną metimą ar kiekvieną klaidą, tai neprideda tavo komandai pasitikėjimo savo jėgomis. Manau, kad ramybė ir sugebėjimas išlikti pozityviu yra geriausias trenerio elgesio modelis.“

REKLAMA

Lue ir Jamesas Lue ir Jamesas

Nereikėtų maišyti ramybės ir pasyvumo. T.Lue privertė L.Jamesą jaustis atskaitingu tiek viešai, tiek privačiai. Kalbama, kad būtent to L.Jamesas ir nori iš savo trenerio. Jeigu tai buvo testas, T.Lue jį išlaikė. Tačiau be santykių kūrimo ir ribų nubrėžimo savo žaidėjams yra dar daug svarbių dalykų.

Prabėgus pereinamajam laikotarpiui reguliariajame sezone, T.Lue priėmė keletą svarbių taktinių sprendimų atkrintamosiose varžybose. Jis įliejo Tristaną Thompsoną į startinį penketuką ir sukūrė mažesnius penketukus. Svarbia grandimi puolime tapo Kevinas Love'as, kuris pradėjo dažniau žaisti nugara į krepšį baudos aikštelės prieigose. Šie pakitimai leido išnaudoti tiek paties K.Love'o, tiek komandos puolimo potencialą.

„Tai yra labai svarbu, – po pirmųjų Rytų konferencijos pusfinalio serijos rungtynių pripažino „Hawks“ snaiperis Kyle'as Korveris. – Dabar jie turi labai daug galimybių atakuoti iš toli. Kyrie Irvingas ir LeBronas Jamesas turi kur kas daugiau erdvės prasiveržimams. Jie tapo komanda, kuri nuostabiai žaidžia prasiveržimais ir kamuolio numetimais į perimetrą. Jie yra labai pavojingi tiek prie krepšio, tiek prie tritaškio linijos. Prieš jų mažus penketukus gintis yra labai sunku: tu negali dvigubinti gynybos, sudėtinga naudoti pagalbą, nes labai paprastai gali gauti tritaškį į savo krepšį.“

REKLAMA

K.Korverio mintys tapo realybe jau antrosiose serijos rungtynėse, kai „Cavaliers“ pagerino lygos tritaškių rekordą vieneriose atkrintamųjų varžybų rungtynėse. Antrosiose serijos rungtynėse Klivlando krepšininkai susmeigė 25 tolimus metimus.

„Kai Kevinas žaidžia nugara į krepšį ir jie dvigubina, jis staigiai perduoda kamuolį į perimetrą. Keli perdavimai ištampant gynybą ir metimas“, – apie aibės tritaškių kilmę mintimis dalinosi T.Lue.

60 proc. taiklių „Cavaliers“ tritaškių įkrenta po komandos draugų perdavimų. Klivlando krepšininkai pataiko daug tritaškių ir daro mažai klaidų. Tai rodo, kad jie vienas kitą pradeda suprasti vis geriau.

„Šio žaidimo smagumas tame, kad jeigu vaikinas yra laisvas, jis žino, kad jis gaus kamuolį“, – džiaugėsi T.Lue.

39 metų buvęs labai vidutiniško lygio Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) krepšininkas pamažu atskleidžia milžinišką vienos geriausių šių laikų komandų potencialą. Akivaizdu, kad T.Lue kritikams dabar belieka tyliai laukti šio jauno specialisto kluptelėjimo.

Jau šį vakarą, 22.30 val. Lietuvos laiku, „Cavaliers“ gali užbaigti reikalus Rytų konferencijos pusfinalyje, seriją prieš „Hawks“ laimėdama „sausai“ – 4:0.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


12 komentarai
Naujausi komentarai (12)
Geriausiai ivertinti (12)
PRO komentarai (7)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
LKL