Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

Vaikams džiaugsmo suteikė "Žalgirio" projektas "Žalia galia" (4)

Kovo 19 d., 14:10
zalgiris logo 2007
zalgiris logo 2007
Šaltinis: Žalgiris

Sekmadienio rungtynės su Rygos VEF buvo įsimintinos ne tik dėl to, kad Kauno „Žalgiris“ žengė į kitą VTB Vieningosios lygos etapą. Naujai pristatytas „Žalgirio“ socialinių akcijų projektas „Žalia galia“ suteikė daug džiaugsmo mokiniams ir vaikams iš vaikų globos namų.

Palaikyti „Žalgirį“ dvikovoje su latviais atvyko daugiau nei 400 moksleivių iš įvairių Suvalkijos krašto mokyklų. Stebėję ir aktyviai palaikę žaliai baltų komandą visų rungtynių metu, po jų moksleiviai sulaukė ypatingos dovanos – žalgiriečių dėmesio.

„Mes labai mylime „Žalgirį“ ir atvažiavome jo palaikyti. Juk „Žalgiris“ yra dalis Lietuvos istorijos. Rungtynės labai patiko – du kėliniai buvo nuostabūs, o dviejuose vyko kova“, - pasakojo moksleivius atlydėjęs mokytojas Arūnas. Geros nuotaikos neslėpė ir moksleivė Lina: „Žiūrėjome rungtynes, žavėjomės krepšininkais. Žinoma, rungtynėse nebuvo intrigos, bet viskas buvo labai gerai“.

REKLAMA

„Džiaugiuosi jūsų čia tiek daug matydamas. Smagu, kad Suvalkija taip aistringai palaiko „Žalgirį“. Lauksime jūsų taip gausiai atvykstančių ir kitą kartą“, - sveikinimo žodį vaikams po rungtynių tarė komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Į aikštelę po rungtynių grįžę žalgiriečiai mielai fotografavosi ir dalino autografus ant bilietų, sąsiuvinių ir net ant rankų.

Susitikimo metu moksleiviai rinko parašus ir ant „Žalgirio“ vėliavos. „Grįžę pasirašysime Sūduvos pusėje ir patys bei padėsime į muziejų“, - paaiškino Arūnas.

„Žalgirio“ Klubo nariai taip pat prisidėjo prie „Žalios galios“ iniciatyvos. Šį kartą apsilankę Kėdainių vaikų globos namuose „Saulutė“, jie supažindino jų auklėtinius su „Žalgirio“ komanda, padovanojo „Žalgirio“ garbės Klubo, „Žalgirio“ ir „Vilkyškių pieninės“ dovanėlių. O svarbiausia – pakvietė į rungtynes su Rygos VEF. Vaikus į rungtynes atvežė Kėdainių rajono savivaldybės skirtas autobusas.

Kaip ir kaskart, vaikams didelį įspūdį paliko ekskursija po arenos užkulisius, o dar daugiau emocijų suteikė žalgiriečių išlydėjimas į aikštelę komandų pristatymo metu. Jauniesiems svečiams iš Kėdainių atsiminimai ilgai neišblės, o juos įamžino ir bendra nuotrauka su komanda.

„Norime padėkoti „Žalgirio“ Klubo nariams, kad mus pakvietė į šias gražias rungtynes. Labai geros emocijos ir mums, ir mūsų vaikams. Tikrai labai dėkojame, kad mes buvome čia“, - po rungtynių kalbėjo Kėdainių vaikų globos namų „Saulutė“ socialinė pedagogė. Džiaugsmu tryško ir namų auklėtinis Modestas: „Rungtynės labai patiko. Buvo daug dėjimų. Ir pats galėjau sudalyvauti pertraukėlės metu vykusiame žaidime, šiek tiek jaudinausi, bet vis tiek laimėjau“. Vėliau jis prisipažino – užaugęs norėtų būti krepšininku.

Kauno „Žalgiris“ jau ne pirmus metus iš eilės sėkmingai tiesia ranką gerumui, vykdydamas įvairius socialinius projektus. Dabar visos akcijos įgavo dar didesnę galią ir tapo vienos šeimos, pavadinimu –„Žalia galia“, narėmis. „Žalia galia“ – tai naujas, socialines problemas padėsiantis spręsti „Žalgirio“ klubo projektas. Jo tikslas – prisidėti sprendžiant aktualiausias šių dienų problemas jaunimo tarpe, kad kuo mažesnė jaunimo dalis jaustųsi nesaugiai ar atstumta visuomenės. „Žalia galia“ sieks skatinti bendravimą, toleranciją, tarpusavio supratimą, siekį tobulėti, pasitikėjimą savimi ir kuo sėkmingesnę jaunimo integraciją į visuomeninį gyvenimą.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


4 komentarai
Naujausi komentarai (4)
Geriausiai ivertinti (4)
PRO komentarai (4)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti