Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

„Žalgirio“ trūkumus akcentavęs E.Ulanovas: jau per pertrauką rūbinėje buvo ne kokios nuotaikos (29) interviu

Lapkričio 2 d., 23:10
E.Ulanovas bedė pirštu į prastą gynybą (BNS nuotr.)
E.Ulanovas bedė pirštu į prastą gynybą (BNS nuotr.)
Gustavas Klikna

Vos 2 taškus per paskutines 5 rungtynių minutes pelnęs Kauno „Žalgiris“ sugėrė antrą skaudų antausį Eurolygoje. Lietuvos ekipa prasileido 9 iš eilės lemiamus Timothe Luwawu-Cabarrot taškus ir leido prancūzams džiaugtis pirmąja pergale Senojo žemyno turnyre po 18 nesėkmių serijos. Nepadėjo ir tai, kad kauniečiai praleido net 91 tašką.

„Žalgiris“ ketvirtąjį kėlinį pralaimėjo 8:19, tačiau pasak Edgaro Ulanovo, jau prieš tai buvo blogų ženklų.

„Nemanau, kad reikia kalbėti apie ketvirtą kėlinį. Apskritai, per visas rungtynes – gynyba. Jeigu žinome ir kalbame, kad jie pasiėmė naują trenerį, kuris emocingas, žaidžia daug ant emocijos, suteikia laisvės daug, improvizacijos ir tikrai puolimo komanda. O kad susikūrėme daug metimų ir situacijų, parodė šios rungtynės. Žinojome, kad taip bus, susikursime tuos metimus, bet gynyba visas rungtynes mums kliudė. Per daug taškų, kaip namuose žaidžiant. Tiek prie vienos, tiek prie kitos gynybos, viską per lengvai davėme jiems sumesti. Gali žiūrėti į ketvirtąjį kėlinį, bet jau per pertrauką rūbinėje buvo ne kokios nuotaikos. Gynyboje žaidėme labai prastai“, – sakė kapitonas.

REKLAMA

– Ketvirtajame kėlinyje užstrigote puolime. Kiek varžovų besikeičianti gynyba išmušė jus iš vėžių?

– Nenustebino. Mes kūrėmės tuos metimus pradžioje. Tik pabaigoje smulkmenos nulėmė, kur pražangą padarėme kažkur ne ten, baudų metimai, nesportinė labai ne laiku. Tokie momentai. Galėjome būti agresyvesni, daugiau prasiveržimų naudoti. Jie panaudojo tris komandines pražangas, bet mes dažnai pasikliovėme tolimais metimais. Galbūt tai buvo prastai, kad nejudėjo kamuolys, žiūrėdavome į vieną žaidėją, kuris bando priimti sprendimus ir tokie momentai – vieną dieną gali pasisekti, kitą – ne. Šiandien tos smulkmenos buvo ne mūsų pusėje.

– Kas konkrečiai neveikė gynyboje?

– Fallui leidome per lengvai pirmoje pusėje pasijausti. Kiek mes baudėme jį patį besiginant, tai jis tuo pačiu puldamas viską atlošdavo. Prieš jį gynyba tikrai nesuveikė. Kiti dalykai – pikenrolo gynyba silpnoje pusėje, rankų aktyvumas, patrukdymas besiginant, kamuolio numušimas. Tas buvo per pasyvu, ypač pikenrolo gynyboje. Per lengvai jiems leidome judinti kamuolį ir jie turi daug patyrusių žaidėjų, kurie tuos taškus susirinks, jei leisi.

REKLAMA

– Kiek skaudus šis pralaimėjimas?

– Skaudus, žinoma. Visas šis sezonas yra sudėtingas. Jeigu ir laimime, tai kažkokio didelio pozityvo kaip ir nėra, nes tų klaidų nemažai. Tas netenkina. Norėtųsi žaisti geriau, išvengti vaikiškų, paprastų klaidų, kontroliuoti geriau ritmą, bet viso sezono metu mus tai skaudžiai liečia, bet viso sezono metu nededame žingsnio į priekį. Net ir laimėdavę, nesijausdavome labai gerai, tiesiog būdavo pergalė. Turime taisyti žaidimą.

– Likus 5 sekundėms pasirinkote mesti vidutinį metimą, ar bandėte provokuoti pražangą?

– Sunku pasakyti. Galbūt galėjome sužaisti agresyviau, visi galėjome. Taip, jie buvo su 3 komandinėmis pražangomis, galėjome ieškoti daugiau kontakto, bet reikia priimti sprendimą, juo pasitikėti ir neabejoti.

– Praėjusį sezoną žalgiriečių vizitinė kortelė buvo pasiaukojantis žaidimas, atkovoti kamuoliai puolime. Ar šiemet nepasigendate didesnės kovos?

– Atkovotų kamuolių nėra, nes yra stagnacija puolime, nėra kamuolio judėjimo, pasikliaujame tolimais metimais, nėra daug prasiveržimų, nėra sujudinimo gynyboje.

„Ilgoji pertrauka“: Lietuvos agentų darbas, vertę pakėlę LKL lietuviai, LKF galimybės „įpirkti“ aukšto lygio žaidėją, krepšininkų ilgaamžiškumas, nutekanti informacija iš klubų ir 3x3 rinktinių galimybės


29 komentarai
Naujausi komentarai (29)
Geriausiai ivertinti (29)
PRO komentarai (5)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys