Pasibaigęs. 05-05 17:20
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
Betsafe-LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahče
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
Betsafe-LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
Betsafe-LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahče
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real
0
Olympiacos
0

Favoritų statusą lietuviams atidavęs slovėnų kapitonas: padarysime viską, kas yra mūsų valioje

Birželio 28 d., 11:13
E.Muričius siekia svajonės (FIBA Europe nuotr.)
E.Muričius siekia svajonės (FIBA Europe nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Slovėnijos rinktinė jau apšilo kojas Kaune, kuriame laukia olimpinės atrankos kovų.

Prieš turnyro startą surengtoje spaudos konferencijos savo tikslais pasidalino Slovėnijos rinktinės kapitonas Edo Muričius.

„Mes atvykome su vienu tikslu – bilietas į Tokiją. Atliksime viską, kad tai pasiektume. Varžovus jau sutikome viešbutyje ir žinome, kad lengva nebus. Aiški favoritė yra Lietuva, bet mes padarysime viską, kas yra mūsų valioje, kad pasiektume savo tikslą. Jaunam žaidėjui olimpiada visada atrodė kaip svajonė. Ten patenka tik dvylika komandų, susirenka visi geriausieji, net JAV surenka rimtą sudėtį. Visos komandos siekia svajonės, mes – taip pat“, – teigė puolėjas.

REKLAMA

Tuo tarpu rinktinės strategas Aleksandras Sekuličius pripažino lietuvių pajėgumą, tačiau favoritų statuso lipdyti neskubėjo bei pirma dairėsi į grupės rungtynes prieš Angolą bei Lenkiją.

„Manau, kad buvimas šeimininkais ir gerbėjų turėjimas arenoje, o čia jie būna labai triukšmingi, padeda būti favoritais, tačiau dar turime pasiekti mačą prieš Lietuvą. Jei pasieksime tą etapą, tada nuspręsime, kas yra favoritas, bet turime atiduoti pagarbą pirmiesiems savo varžovams, Lenkijai ir Angolai, o etiketes klijuosime po to. Yra didelė garbė būti čia. Jei patektume į olimpiadą, tai būtų pirmas toks pasiekimas Slovėnijos istorijoje ir bandysime tai įgyvendinti. Manau, kad turime pakankamą žaidimo kokybę, kad pasiektume savo tikslą“, – teigė A.Sekuličius.

E.Muričius pasidalino ir savo filosofija dėl žaidimo kartu su Luka Dončičiumi bei pelnytai priskyrė tautietį didžiausiems viso pasaulio talentams.

„Luka yra ne tik didžiausia šio turnyro žvaigždė, bet, man asmeniškai, ir vienas iš trijų geriausių pasaulio žaidėjų. Jis suteikia mums papildomo pasitikėjimo, prideda energijos ir su juo yra tiesiog smagiau žaisti. Stengsimės padėti jam kiek įmanoma, bet žaidimas su Luka tikrai yra didelis malonumas. Ne visiems tenka tokia galimybė, turime ja didžiuotis“, – tikino E.Muričius.

REKLAMA

Po triumfo 2017-ųjų Europos čempionate karjerą rinktinėje baigęs Goranas Dragičius iki šiol sėkmingai varžosi Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), o A.Sekuličius neslėpė besižavintis galimybe dar išvysti veteraną su Slovėnijos rinktinės apranga, tačiau teigė gerbiantis būsimos legendos pasirinkimą.

„Žinoma, svarstėme apie galimybę susigrąžinti Goraną, buvo ir neoficialių pokalbių, tačiau turime gerbti jo pasirinkimą prieš ketverius metus baigti karjerą rinktinėje. Manau, kad jis pasitiki komanda, tiki jos galimybėmis nuveikti kažką ypatingo. Jei jis kada nuspręs prisijungti prie rinktinės, tikrai jo lauksime“, – tikino A.Sekuličius.

2017-ųjų pirmenybės tuo pačiu tapo ir vieninteliu didžiuoju čempionatu, kuriame petys petin pergales skynė G.Dragičius ir L.Dončičius. E.Muričius teigė tikintis pastarojo lyderyste.

„Goraną pakeisti kitu žaidėju yra labai sunku, rinktinei jis atidavė dešimtmetį ir buvo tokiu kapitonu, kokio reikėtų kiekvienai komandai. Luka jau Stambule buvo vienas lyderių, nors ir patyrė traumą finale. Dabar jis yra ketveriais metais vyresnis, kitoks ir tikrai ves mus į priekį. Kaip tai padarys – nežinau, bet mes juo pasitikime“, – teigė puolėjas.

REKLAMA

Rinktinės kapitonas tuo pačiu pripažino, kad nepatekimas į 2019-ųjų Pasaulio taurę buvo itin skaudus smūgis visai šaliai, tačiau neabejojo sėkminga kartų kaita ir ateities galimybėmis.

„Mums buvo labai gaila, kad nepavyko patekti į Pasaulio taurę būnant Europos čempionais, nes žinojome, kad tai buvo paskutinis kartas, kai ta komanda galėjo žaisti kartu. Dabar atvyksta nauji žaidėjai, nauja komanda. Smagu, kad esame jauna komanda ir gerai suprantame vienas kitą. Jei pavyktų patekti į olimpiadą, tai būtų svajonės išsipildymas. Kaip ir bet kuri kita komanda, atiduosime šimtą procentų savęs“, – tikino slovėnas.

A.Sekuličius taip pat trumpai apžvelgė natūralizuoto amerikiečio Mike‘o Tobey prisijungimą prie rinktinės.

„Manau, kad turime gerą tarpusavio ryšį, žaidėjai vieni kitus pažįsta jau seniai, o Mike‘ą priėmė labai šiltai. Žiūrėsime, kaip viskas atrodys svarbiausiose rungtynėse“, – teigė specialistas.

Slovėnai olimpinę atranką birželio 30-ąją pradės B grupės maču prieš Angolą. Vėliau jų laukia susitikimas su Lenkija, o sėkmės atveju – atrankos pusfinalis ir finalas, kur bus galima susitikti ir su turnyro favorite Lietuvos rinktine.


komentarai
Naujausi komentarai
Geriausiai ivertinti
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti